TIP NA VARENIE: Rýchle špagety Carbonara
Uvarte si veľmi rýchly a chutný obed – špagety Carbonara. Tento recept je veľmi jednoduchý. Vďaka lahodnej chuti sa navyše budete cítiť, ako by ste jedli v reštaurácii.
Na špagety Carbonara budete potrebovať:
- 1 balík špagiet;
- 200 g oravskej či inej slaniny;
- cibuľu;
- 1 strúčik cesnaku;
- 120 ml bieleho vína;
- 1 téglik smotany na šľahanie;
- 3 žĺtka;
- 2 PL parmezánu;
- soľ, čierne korenie.
Ako na to?
Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, osolíme a necháme zovrieť. V momente, keď voda vrie, pridáme špagety a varíme.
Nakrájanú slaninu si opečieme na panvici do zlatista. Ak obľubujete slaninu viac pripečenú, neváhajte ju nechať na panvici o čosi dlhšie. Keď je slanina hotová, vyberieme ju do misky s utierkou, aby sme sa zbavili nadbytočnej mastnoty.
Na výpeku zo slaniny opražíme nakrájanú cibuľku a pražíme kým cibuľka nebude mať sklovitú farbu. Pridáme cesnak a podlejeme vínom. Varíme približne 2-4 minútky, kým sa alkohol nevyparí.
Následne pridáme približne polovicu smotany. Chvíľu necháme chute spojiť a pridáme aj slaninu.
V druhej miske si zmiešame žĺtka, parmezán (množstvo podľa chuti) a druhú polovicu šľahačky. Vylejeme na panvicu a krátko spolu všetko povaríme. Ak máte pocit, že je omáčka príliš riedka, pridajte viac parmezánu.
Špagety scedíme a pridáme k omáčke. Dobrú chuť!
TIP: Ak si časť jedla nechávate na druhý deň a chcete, aby opäť chutilo čerstvo, ako práve uvarené, tento tip sa vám bude hodiť.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si lahodné cviklové rizoto. Zvládne ho aj začiatočník
Na panvicu pridajte polovicu smotany na šľahanie, jedno žĺtko a kúsok parmezánu. Poriadne vymiešajte a nechajte chvíľku povariť. Do tejto zmesi pridajte cestoviny z chladničky a za stáleho miešania ich takýmto spôsobom zohrejte. Zaručene budú chutiť ako čerstvé!
JL
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.