Tri chutné vianočné darčeky, ktoré si jednoducho vyrobíte doma
Domáci pečený čaj
Skvelým typom na darček pre čajových nadšencov je práve tento špeciálny, doma vyrobený pečený čaj. Príprava vám nepotrvá viac ako pár minút a zvládne to aj úplný začiatočník. Tento recept vám rozvinia celú domácnosť.
Potrebujeme:
- Rôzne druhy ovocia (jablká, hrušky, lesné ovocie, slivky, citrón);
- škoricu, klinčeky alebo perníkové korenie;
- cukor.
Ovocie si nakrájame na malé kúsky a poukladáme na plech. Na vrch posypeme škoricu, pridáme klinčeky alebo to môžeme nahradiť perníkovým korením. Pokvapkáme citrónom a dochutíme cukrom. Vložíme do rúry, pečieme cca 30 minút na 180°C. Po dopečení uložíme do sklenených fliaš a sterilizujeme. Perfektný voňavý darček na Vianoce je pripravený.

Raňajky pod stromčekom
Medzi obľúbené sladké raňajky jednoznačne patrí granola. Doma vyrobená zdravá maškrta poteší takmer každého. Príprava je jednoduchá a efekt je ohromujúci. Odporúčame zabaliť do papierového vrecúška ozdobeného mašľou. Pre lepšie uskladnenie je možné využiť aj sklenenú nádobu.
Potrebujeme:
- Ovsené vločky;
- rôzne druhy orechov;
- med;
- škoricu.
Ingrediencie zmiešame v miske a uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre na 180 °C až dozlatista. Fantázii sa v tomto prípade medze nekladú a do granoly môžete primiešať rôzne obľúbené ingrediencie. Personalizovaný darček tak naberie nový rozmer.
(VT)
Odporúčané články
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.