Vanilková pochúťka z cottage cheese

Máte radi sladké jedlá a radi si dáte niečo sladké počas dňa? Alebo preferujete sladké raňajky a nevadí vám dlhší čas prípravy? Potom tu máme pre vás pochúťku, ktorá vás nielen zasýti, ale aj poteší svojim zložením a jednoduchou prípravou.
Na jednu porciu budete potrebovať:
- 1 vanilkový cottage cheese;
- 1ks vajce;
- 1,5 dcl mlieko ;
- 3 PL múka;
- 1 PL cukor (voliteľné);
- štipka soli;
- čokoláda.
Pri mlieku i múke môžete zvoliť akúkoľvek možnosť. Ide len o vaše preferencie. My sme použili ľanovú a kokosovú múku pol na pol a mandľové mlieko. Cukor je voliteľný, keďže vanilkový cottage cheese je sám o sebe sladký a tiež záleží na tom, koľko čokolády použijete.
Postup:
- V miske si zmiešate cottage cheese s vajíčkom a cukrom do hladkej konzistencie. Samozrejme hrudky zo syru vám ostanú.
- Primiešate soľ a múku.
- Nakoniec pridáte po častiach mlieko. Záleží od typu múky a mlieka, ale malo by vám vzniknúť hustejšie cesto ako na lievance či wafle.
- Cesto prelejete do menšej zapekacej misy a na vrch poukladáte čokoládu, ktorú mierne zatlačíte do cesta. Zapekaciu misu môžete pred pečením potrieť maslom, no môžete tento krok vynechať.

Cesto pečte v rúre na 180 stupňov, približne 45 minút. Počas pečenia ho môžete skontrolovať špajlou či vidličkou. Cesto sa ku koncu stále trochu lepí kvôli cottage syru. Po upečení necháte hotový koláčik vychladnúť a môžete ho podávať s pohárom mlieka alebo si ho dať jednoducho ku káve. Dobrú chuť!

(DK)
Odporúčané články

Kombinácia šťavnatého hovädzieho mäsa duseného v červenom víne a nadýchanej domácej parenej knedle je dôkazom, že klasika nikdy neomrzí. Tento poctivý recept spája vône koreňovej zeleniny, výrazné tóny vína a jemnosť domácej knedle, čím vytvára harmonický chuťový zážitok, ktorý zahreje nielen žalúdok, ale aj dušu. Stačí pár základných surovín, trpezlivosť a výsledok poteší celú rodinu.

Spomienka na školskú jedáleň alebo sladký pôžitok z detstva? Nadýchané mini buchtičky z jemného kysnutého cesta, upečené dozlatista a zaliate hustým vanilkovým krémom, si zamiluje celá rodina. Stačí niekoľko poctivých surovín, trocha trpezlivosti a výsledok stojí za to.

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.