Vynikajúci mrkvový krém za pár minút
Krémové polievky sú ideálne na zahriate počas týchto chladných dní. Ich príprava je veľmi rýchla a hravo ich zvládne každý. V tomto článku sa dozviete recept na chutný mrkvový krém.
Na recept budete potrebovať:
- 500g mrkvy;
- 300g sladkých zemiakov;
- 1ks cibule;
- 2 strúčiky cesnaku;
- olivový olej;
- 150ml smotany na varenie;
- kúsok čerstvého závoru alebo čili papričku;
- soľ, korenie a zeleninový vývar.
Postup
- Cibuľu a cesnak očistite, nakrájajte na malé kúsky a orestujte na olivovom oleji.
- Mrkvu a sladké zemiaky ošúpte, nakrájajte a tiež krátko orestujte.
- Pridajte soľ, korenie a zázvor a zalejte vodou alebo vývarom.
- Varte, kým mrkva nezmäkne a následne rozmixujte ponorným mixérom
- Ak máte radi polievku ešte krémovejšiu, pridajte smotanu na varenie alebo kokosové mlieko.
- Polievku podľa potreby dochuťte soľou a servírujte s opečeným chlebíkom, poprípade ju môžete dozdobiť tekvicovými jadierkami, petržlenovou vňaťou alebo opečenými kúskami slaniny.
Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: (SS)
Odporúčané články
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.