Šikovný košický študent vytvára jedinečné kúsky longboardu
Úspešný študent bodoval v celoslovenskej súťaži. Daniel Ján Dečo z Gymnázia sv. Edity Steinovej v Košiciach získal prvenstvo v súťaži Junior Achievement (JA) Business Idea.
Vykupuje staré skateboardové dosky a ručnou maľbou z nich vytvára jedinečné kúsky longboardu. Odborná porota vyberala zo zaujímavých nápadov, ako napríklad jedinečný čistič hádzanárskej lopty, didaktická pomôcka na zapamätanie vybraných slov, želé čaj z granátového jablka, ale aj signalizačné zariadenie na priechod pre chodcov.
[ad][/ad]„Mojou snahou je odlíšiť sa od ostatných veľkých spoločností. Môj produkt RYS je výnimočný, pretože ho vyrábam z recyklovaného materiálu a tým chránim životné prostredie, a taktiež ručne maľujem obrázky na základe objednávky zákazníka. Víťazstvo ma nesmierne teší, ale určite budem pokračovať ďalej v zlepšovaní kvality produktu a môjho mena,“ uviedol Daniel Ján Dečo.

Uspel aj ďalší Košičan
Odbornej porote sa vo finále predstavilo spolu deväť kreatívnych študentov. Zaujal ju aj ďalší Košičan. Druhé miesto si zo súťaže odniesol Matúš Konig z Gymnázia Poštová. Presadil sa s produktom Trimmi Handball Cleaner, ktorý umožňuje hádzanársku loptu očistiť od štepu.
[ad2][/ad2]Longboard je dlhší skateboard, častokrát aj širší. Môže mať rôzne tvary. Rozdiel oproti klasickému skateboardu spočíva aj v konštrukcii a pružnosti dosky a v type koliesok, ktoré sú pri longboarde širšie a majú väčší priemer. Dĺžky longboardov sa pohybujú v rozmedzí 70 až 140 centimetrov, avšak môžu byť aj dlhšie.
Odporúčané články
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.