Slovensko má prvého víťaza v Eurojackpote. Podľa všetkého pochádza z Košického kraja
Takmer 59 miliónov eur si na svoje konto pripíše prvý víťaz lotérie Eurojackpot pochádzajúci zo Slovenska. Stalo sa tak po prvýkrát od roku 2015, kedy sa Slovensko pridalo medzi krajiny zapojené do lotérie Eurojackpot.
Udalosť, na ktorú doteraz čakal asi každý slovenský hráč lotérie Eurojackpot, nastala v piatok 16. októbra 2020. „V lotérii padol fantastický jackpot – 58 807 427,70 eura,“ uviedol hovorca spoločnosti Tipos Rastislav Čépé s tým, že multimilionár je podľa všetkého obyvateľ Košického kraja.
[ad][/ad]Náhodné šťastné čísla
Hráč sa spoľahol na náhodný výber čísel. „Jeho stávka pritom obsahovala len jeden tip s číslami 5, 11, 35, 44, 50 a s powerballovými číslami 4 a 10,“ povedal Čépé. Takúto stávku si predplatil na dve žrebovania. „Úspešný bol práve v druhom predplatenom žrebovaní,“ dodal Čépé.
Lotéria Eurojackpot sa hrá v 16 európskych krajinách a Slovensko sa do nej prvýkrát pridalo 9. októbra 2015.
[ad2][/ad2](TASR/KAC)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

