TOTO sú obľúbené mená pre bábätká za rok 2021
Ministerstvo vnútra SR zverejnilo zaujímavé štatistiky, týkajúce sa obľúbených mien. V predošlom roku patrili medzi najčastejšie mená Ema a Jakub a rovnako je to aj v roku 2021.
674 novonarodených dievčat nesie najobľúbenejšie meno Ema. Najčastejšie volené meno Ema je nemeckého pôvodu a nesie význam „veľká, silná“. Na druhom mieste sa umiestnila Nina. Tretím obľúbeným menom v tomto roku je Sofia. Ďalej pokračuje Eliška, Viktória a Sára. Posledným najčastejším menom je Júlia. 353 dievčat má meno Michaela a 334 dievčat sa volá Rebeka.
Chlapcov menom Jakub sa v tomto roku narodilo 1 222. Význam mena prezrádza silnú osobnosť a pracovitosť. Možno práve vďaka tomu patrí na prvú priečku najčastejších mien už tretí rok. Druhé miesto si drží meno Adam a na treťom je meno Samuel. Pokračujú mena Michal, Oliver, Tomáš a Filip. 656 chlapcov nesie meno Matej a 614 dostalo meno Lukáš. Meno Ján sa umiestnilo na poslednom mieste najčastejších mien roka 2021.

Ministerstvo vnútra SR na svojom Facebooku taktiež vysvetlilo, že zákon o mene a priezvisku dovoľuje mať najviac tri mená. Žiadne z týchto mien nemôže byť hanlivé a nemôže to byť ani domácka podoba mena. Štatistika brala do úvahy iba prvé meno dieťaťa.
Zdroj: FB Ministerstvo vnútra SR
(VT)
Odporúčané články
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.