Týchto 11 vecí ste o Betlehemskom svetle určite nevedeli

Betlehemské svetlo začína svoju púť v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme, odkiaľ sa plamienok odovzdáva zo sviečky na sviečku a putuje medzi milióny ľudí. Napĺňa tak svoje poslanie byť symbolom jednoty, nádeje, lásky a radostnej predzvesti Vianoc.
1. Betlehemské svetlo putuje v Európe už 35 rokov
Svetlo pokoja z Betlehema sa do Európy po prvýkrát dostalo v roku 1986.
2. Pri podpaľovaní plamienka sa striedajú deti
Plamienok každý rok odpaľuje iné dieťa v Bazilike Narodenia Pána v Svätej zemi – v Izraeli.
3. Severoamerický kontinent sa zapojil neskôr
V roku 2000 sa tradícia rozšírila aj o severoamerický kontinent.

Pokračovanie článku nájdete na ďalšej strane.
Odporúčané články

Granadír patrí medzi ikonické jedlá domácej kuchyne, ktoré vynikajú jednoduchosťou, chuťou aj nostalgiou. Zemiaky, cestoviny a dobre opečená cibuľka vytvárajú dokonalú kombináciu, ktorá nasýti a poteší. Pripravuje sa z bežných surovín a zvládne ho aj kuchár-začiatočník.

Kresťania si 25. marca pripomínajú sviatok zázračného počatia Ježiša Krista. Slávnosť Zvestovania Pána pripomína moment, keď sa Boh stal človekom.

Chrumkavé na povrchu, voňavé a mäkké vo vnútri – zemiakové placky, známe aj ako harule, patria medzi tradičné jedlá slovenskej kuchyne, ktoré nikdy nesklamú. Pripravte si ich jednoducho doma podľa overeného receptu, ktorý zvládnete aj bez kulinárskeho majstrovstva.