Týchto 9 zvierat, nie je tak nebezpečných ako sa zdá
Od masívnych šeliem až po malé plazy. Tieto zvieratá sú považované za jedny z najnebezpečnejších, no v skutočnosti to tak nie je.
Žraloky
Po celé desaťročia filmové trháky vykresľovali žralokov ako stroje na zabíjanie s chuťou na ľudské mäso. Útoky žralokov a najmä úmrtia sú však pravdepodobne oveľa zriedkavejšie ako si myslíte. Niektoré druhy žralokov, ako napríklad žralok veľrybí, nepredstavujú hrozbu pre ľudí vôbec. Dokonca aj druhy žralokov zodpovedných za najviac útokov na ľudí (žralok tigrovaný, žralok biely) sa nesnažia jesť ľudí. Uprednostňujú chuť rýb a tuleňov a v skutočnosti pre nich môžu byť ľudia ťažko stráviteľní. V priemere sú žraloky zodpovedné za šesť ľudských úmrtí ročne. To je výrazne menej ako u niektorých oveľa menej hrozivých tvorov, vrátane hrochov, slonov a kráv.
Medvede
Levy, tigre a medvede. Medvede sú v skutočnosti z týchto troch predátorov najmenej nebezpečné. Môže byť náročné získať presný odhad toho, koľko ľudí zabijú levy a tigre ročne, ale vždy je to o niečo viac ako štatisticky u medveďov. Odhady usmrtenia levom či tigrom sa môžu pohybovať od 50 do 100 ľudí ročne. Hnedé a čierne medvede ročne zabijú v priemere jedného až troch ľudí.
Pavúky
Uhryznutie Čiernou vdovou (Snovačka jedovatá) je smrteľné. Ale mnoho druhov pavúkov, dokonca aj niektoré z najväčších a najdesivejších, často nehryzú a určite vás nemôžu zabiť. Uhryznutie pavúkom usmrtí v Spojených štátoch v priemere sedem ľudí ročne. To je menej ako počet úmrtí spôsobený menej obávanými živočíchmi, ako sú mravce alebo včely.
Odporúčané články
Cuketové placky sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly, chutný a zároveň zdravý pokrm. Kombinácia cuketových placiek s osviežujúcim jogurtovým dresingom zaručuje lahodný zážitok pre každého milovníka ľahkých jedál.
Pstruh na masle s mandľami patrí medzi jednoduché, no zároveň elegantné pokrmy, ktoré potešia každého gurmána. Tento recept spája jemnosť čerstvého pstruha s bohatou chuťou masla a mandlí, doplnené o zemiakové pyré, ktoré jedlu pridáva krémovú textúru.
Kačacie prsia na pomarančoch s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou sú elegantným a chutným jedlom, ktoré spája tradičné suroviny s modernými prvkami. Tento pokrm poteší nielen chuťové poháriky, ale aj vizuálne očarí každého, kto má rád kombináciu jemného kačacieho mäsa, sladko-kyslej omáčky a klasickej prílohy.