Za minútu 12-krát žmurkneme a Jeff Bezos zarobí 150 000 dolárov. Chcete vedieť, čo sa deje každú minútu vo svete?
Zem a Vesmír
Každú jednu sekundu sa na Zemi vyhodí až 66 ton jedla, toto neuveriteľné číslo má tvrdý dopad na nás aj na planétu. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby sa toto číslo znížilo. Nakupujme s rozumom a snažme sa neplytvať potravinami.
Taktiež sa každých 60 sekúnd ozve príroda a Zem pocíti 5 zemetrasení a 360-krát do nej udrie blesk.
Vo Vesmíre vznikne údajne neuveriteľných 288 000 hviezd a 1800 ich zanikne.

Dianie vo svete
Každých 40 sekúnd niekto vykoná hackerský útok a každú minútu prebehne okolo 4 miliónov vyhľadávaní na Google. Vyrobí sa približne 60 rúžov a slimák na vašej záhrade prejde necelé 2 centimetre.
Najbohatší človek na svete, zakladateľ Amazonu Jeff Bezos, zarobí za minútu 150 000 dolárov či už pracuje, spí alebo robí čokoľvek iné. Za rovnaký čas priemerný zamestnanec Amazonu, pracujúci v sklade, zarobí 25 centov, ak je práve v práci. Pracovníci v Bangladéši, ktorí vyrábajú oblečenie ktoré kupujeme v nákupných centrách a obchodoch s “rýchlou módou”, zarobia 0,5 centa.

Zdroj: (youtube.com, SS)
Odporúčané články
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.

