Do Košíc prichádza Burza príležitostí
Štátny inštitút odborného vzdelávania organizuje atraktívne podujatie, ktoré bude sprevádzať záujem škôl, žiakov aj zamestnávateľov. Burza príležitostí otvorí široké ponuky na prezentáciu šikovných žiakov, ambicióznych škôl a spoločensky zodpovedných zamestnávateľov.
„Podujatie pripravujeme v rámci projektu Odborné vzdelávanie a príprava pre trh práce, ktorý je financovaný prostredníctvom Švajčiarskeho finančného mechanizmu. Jeho súčasťou bude predstavenie konkrétnych výsledkov projektu ako aj ďalšie, mimoriadne atraktívne sprievodné podujatia,“ hovorí riaditeľ Štátneho inštitútu odborného vzdelávania Michal Bartók.
[article slug=”v-kunsthalle-sa-predstavilo-39-sos”][/article]
Burza príležitostí sa uskutoční 2. marca 2017 v priestoroch Kunsthalle na Rumanovej 1 v Košiciach v čase od 9.00 do 17.00 hod. „Myslíme si, že obsah, ale aj filozofia pripravovanej Burzy príležitostí môžu byť dostatočne lákavé a inšpiratívne pre budúcich stredoškolákov. Preto sme o podujatí informovali tak základné školy, ako aj centrá voľného času a rovnako i stredné školy,“ pripomína Michal Bartók.
Na podujatí bude školám predstavená špeciálna webová platforma a informačná brožúra k výhodám ponúkaným stredným odborným školám v rámci zákona o verejnom obstarávaní. Pre návštevníkov z radov žiakov základných a stredných škôl budú pripravené prezentácie cvičných firiem a zamestnávateľov, ktorí úspešne spolupracujú s konkrétnymi školami pri výučbe a v rámci odbornej praxe. Počas Burzy príležitostí budú organizované dva tematické workshopy a to „Spoločenská zodpovednosť a duálne vzdelávanie“ a „Škola ako úspešná personálna agentúra“.
(ŠIOV)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.