Do Košíc príde ďalšia IT firma
Ani varovania odborníkov na nedostatok IT špecialistov v Košiciach neodrádzajú nové firmy na príchod do Košíc, ktoré sú často označené aj ako slovenské „Sillicon Valley“. Najnovším prírastkom má byť anglická spoločnosť Clearvision.
V priebehu niekoľkých mesiacov plánuje na Štúrovej 44 prijať približne 20 špecialistov. Pozitívom je, že na rozdiel od IT gigantov ako AT&T alebo T-Systems, ktorí prišli do Košíc s pracovnými pozíciami nižšej kategórie, Clearvision sľubuje, že v Košiciach zamestná odborníkov.
„Budeme ponúkať služby, ktoré sa už ponúkajú v Anglicku alebo USA. Nebude to len nejaký support alebo callcentrum, ale klasická pobočka,“ povedal zástupca firmy Martin Danis. Plán je pokrývať stredoeurópsky trh, potenciál cítia hlavne v Poľsku a Českej republike vo veľkých firmách, bankách, ale aj štátnej správe.
V Košiciach budú ponúkať služby agilného projektového manažmentu. „Väčšina firiem funguje klasickým projektovým manažmentom, čo znamená, že najprv sa naplánujú úlohy, potom sa odhaduje, koľko bude stáť implementácia, po schválení sa ide do implementácie a potom sa testuje. Agilný prístup je taký, že sa kladie dôraz na to, aby sa čo najskôr vyvinul produkt a aj keď nebude finálny, treba ho dostať medzi ľudí,“ vysvetlil Danis.
Rýchlejšie a lacnejšie
Inovatívnosťou tohoto procesu je rýchlosť, čoho výsledkom je aj nižšia cena. Ako príklad uviedol vianočné akcie mobilných operátorov. Kým štandardne sa začínajú riešiť asi rok dopredu, s agilným prístupom sa dá podľa neho vyskúšať celý takýto koncept v priebehu dvoch mesiacov. „Nájde sa skupina ľudí a vyskúša sa na nich produkt. A tak, aj keď nemáte hotový produkt, viete vyskúšať, či môže byť táto ponuka na Vianoce zaujímavá,“ vysvetlil.
Ilustračné foto: shutterstock
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.