Košická spisovateľka Tina Van der Holland predstavila svoju siedmu knihu
Tajomstvo Zlatého pokladu pokrstil 25. novembra v priestoroch Verejnej knižnice Milan Kolcun.
Zámerom spisovateľky Tiny Van der Holland je vyzdvihnúť mesto Košice, ktoré je pre ňu aj po skúsenostiach z rozmanitých ciest, najkrajšie na svete. ,,Má obrovskú históriu, z ktorej som mohla čerpať a stále špecifickú atmosféru, proste Košičan/ka je piata krvná skupina,“ tvrdí.
V dômyselnej detektívke s názvom Tajomstvo Zlatého pokladu vystupujú aj skutočné historické postavy a čitateľov nielen pobaví a zaujme, ale udržiava v napätí od prvej stránky až po poslednú.
Foto: facebook
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?