Mikuláš vo vlaku
Historický vláčik, ktorý dnes premával medzi Košicami a Prešovom sa mohol pochváliť naozaj netradičnými pasažiermi. Boli nimi Mikuláš, čert a dvaja anjeli.
Mikulášsky expres, ako bol tento vláčik nazvaný, šiel dvakrát z košickej stanice plný do posledného miestečka. Tešili sa z neho najmä deti, ktorým bol vlastne aj určený.
„Je to už deviaty ročník akcie, ktorú pripravujeme pre deti s rodičmi, alebo starými rodičmi. Z Mikuláša a anjelov majú deti vždy veľkú radosť. Dosť často sa však stáva, že sa najmä tie najmenšie detičky čerta boja a rozplačú sa. Vždy však majú zážitok, ktorý si zapamätajú. A odnesú si aj mikulášsky balíček. Pripravili sme im naozaj tradičné balíčky, ako si to pamätáme z detstva, aj s arašidmi, mandarínkami a čokoládkami,” povedal nám Ľubomír Lehotský z Klubu historických koľajových vozidiel, ktorý podujatie pripravil.
Najväčšou odmenou organizátorom bola dobrá nálada, s ktorou detskí pasažieri na konečnej stanici v Košiciach z vláčika vystupovali.
(FER)
Fotogaléria: Veronika Janušková
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.