Psychologické triky, ktoré by mal ovládať každý
- Buďte sebaistí v každej vete.
Komunikácia nie je pre každého silnou stránkou. Niektorí majú trému už pri predstave, že ich bude počúvať viac ľudí naraz. Neistého rečníka môžeme spoznať aj podľa toho, že svoje vety neprezentuje ako návrhy ale skôr ako otázky. Sebaistý človek svoj návrh oznámi a za svoje vety nedáva ďalšie možnosti.
Porovnanie: Neistý návrh by mohol znieť aj takto: „Možno by sme mohli skočiť do kina. Alebo radšej nie?” Na druhej strane presvedčivý návrh bude znieť takto: “Poďme do kina a pozrieme si skvelý film.”
- Nevšedné veci majú zvyčajne väčšiu hodnotu.
V princípe platí, že ľudia majú tendenciu dávať nevšedným veciam väčšiu hodnotu. Nemusí to byť nutne niečo mimoriadne, skôr záleží na tom, ako danú vec viete odprezentovať. Ľudia nechcú mať pocit, že o niečo prichádzajú, a preto je pre nich dôležitá hodnota veci.
Príklad: Venujete sa štrikovaniu a radi by ste predali svoj prvý šál. „So štrikovaním mám veľké plány a tento šál bude navždy najviac originálny. Žiadny iný nebude prvý. Jeho hodnota je jedinečná.“
(vikitomkova)
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.