Sladký a voňavý predvianočný workshop
14. decembra od 10:00 do 18:00 sa v Regionálnom informačnom bode (na Hlavnej 48) uskutoční remeselnícky workshop.
Existuje niekoľko vôní, na základe ktorých vieme, že sú Vianoce. Jednou z nich je vôňa sladkej, zlato-hnedej dobroty, ktorá patrí k „povinnej výbave“ domácnosti počas najkrajších sviatkov roka. Sú to perníky, ktoré sa budú počas tretej remeselníckej dielne zdobiť spolu so Stelou Mirilovičovou. Tá sa pernikárstvu a pečeniu rôznych pochúťok venuje celý život. Rôzne techniky zdobenia perníčkov sa môžu naučiť deti i dospelí.
(RED)
Foto: shutterstock
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.