TIP NA VARENIE: Rýchle špagety Carbonara
Uvarte si veľmi rýchly a chutný obed – špagety Carbonara. Tento recept je veľmi jednoduchý. Vďaka lahodnej chuti sa navyše budete cítiť, ako by ste jedli v reštaurácii.
Na špagety Carbonara budete potrebovať:
- 1 balík špagiet;
- 200 g oravskej či inej slaniny;
- cibuľu;
- 1 strúčik cesnaku;
- 120 ml bieleho vína;
- 1 téglik smotany na šľahanie;
- 3 žĺtka;
- 2 PL parmezánu;
- soľ, čierne korenie.
Ako na to?
Do väčšieho hrnca nalejeme vodu, osolíme a necháme zovrieť. V momente, keď voda vrie, pridáme špagety a varíme.
Nakrájanú slaninu si opečieme na panvici do zlatista. Ak obľubujete slaninu viac pripečenú, neváhajte ju nechať na panvici o čosi dlhšie. Keď je slanina hotová, vyberieme ju do misky s utierkou, aby sme sa zbavili nadbytočnej mastnoty.
Na výpeku zo slaniny opražíme nakrájanú cibuľku a pražíme kým cibuľka nebude mať sklovitú farbu. Pridáme cesnak a podlejeme vínom. Varíme približne 2-4 minútky, kým sa alkohol nevyparí.
Následne pridáme približne polovicu smotany. Chvíľu necháme chute spojiť a pridáme aj slaninu.
V druhej miske si zmiešame žĺtka, parmezán (množstvo podľa chuti) a druhú polovicu šľahačky. Vylejeme na panvicu a krátko spolu všetko povaríme. Ak máte pocit, že je omáčka príliš riedka, pridajte viac parmezánu.
Špagety scedíme a pridáme k omáčke. Dobrú chuť!

TIP: Ak si časť jedla nechávate na druhý deň a chcete, aby opäť chutilo čerstvo, ako práve uvarené, tento tip sa vám bude hodiť.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si lahodné cviklové rizoto. Zvládne ho aj začiatočník
Na panvicu pridajte polovicu smotany na šľahanie, jedno žĺtko a kúsok parmezánu. Poriadne vymiešajte a nechajte chvíľku povariť. Do tejto zmesi pridajte cestoviny z chladničky a za stáleho miešania ich takýmto spôsobom zohrejte. Zaručene budú chutiť ako čerstvé!
JL
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.