Donald Trump má dvojníčku
Šesťdesiatštyriročná Španielka neočakávane zožala slávu na sociálnych sieťach pre svoju podobu s americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Informuje o tom vo štvrtok agentúra AP.
Novinár, ktorý sa zaoberal poľnohospodárstvom na severozápade Španielska, zverejnil na Instagrame fotografiu Dolores Leisovej s motykou prehodenou cez plece. Na fotografiu reagovali na sociálnej sieti tisícky ľudí.
Žiadali ju medziiným, aby sa vyjadrila k americkej politike a naliehavým medzinárodnopolitickým témam, ale zdá sa, že sa skôr zaoberá tým, aby mala dobrú úrodu zemiakov. „Hovorím si, že to bude asi tou farbou mojich vlasov,” povedala Leisová denníku La Voz de Galicia.
[ad][/ad]Dvojníčka sa zaujíma skôr o úrodu
Od Trumpa sa však odlišuje tým, že nepoužíva mobilný telefón a nezaujíma ju četovanie na internete.
„Nemohli by sme nahradiť Trumpa touto ťažko pracujúcou dámou?“ pýtal sa jeden z užívateľov Instagramu. Iní ju označovali za „Trumpovu galícijskú sestru“ a vyzývali na preskúmanie jej prípadných rodinných väzieb so šéfom Bieleho domu.
Leisová žije v tom istom meste v Galícii, odkedy sa pred 40 rokmi vydala. Pracuje doma aj na svojej farme, kde ju reportér objavil minulý týždeň, ako sadí zemiaky. Podľa vlastných slov ju náhla sláva nijako neohromila, keďže bez smartfónu je pre ňu veľmi ľahké dianie na internete ignorovať.
(TASR, JH)
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.