Fotoglosa: Rozprávky košických košov
Kto by ich nemal rád? Každému ich v mladosti čítavali a prostredníctvom nich, tak ako aj dnešné deti, sme prežívali životy rozprávkových postáv.
Ale rozprávky píšu aj košické smetné koše. Tento týždeň sa však vyskladala taká trošku netypická rozprávka. Bolo – nebolo, bol raz jeden kôš, ktorý bol veľmi sám. A tak mu dobrí ľudia prihodili na chrbát Anču. Anči sa však pokazila mikrovlnka, a preto nestihla pre svojho milovaného pripraviť večeru. Ten sa nahneval a ruže, ktoré mal pre ňu pripravené, jednoducho vyhodil…
[ad][/ad]Rozprávky sú z iného sveta, ale tí, ktorí napísali túto, to už akosi prehnali. Určite by sa tento príbeh skončil lepšie v niektorom z košických zberných dvorov. Hoci ruže aspoň trochu skrášlili celú ulicu.
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.