Recept na sezónnu hokkaido polievku
Keďže sa nám pomaly začína sezóna tekvíc, máme tu pre vás recept na výbornú krémovú polievku z tekvice hokkaido. Tento druh tekvice nie je známy len svojou výraznou chuťou, ale aj nízkym obsahom kalórií a naopak vysokým obsahom vitamínov a živín. Navyše je ľahko dostupná a jednoducho si ju viete vypestovať aj doma na svojej záhradke.
Na prípravu šiestich porcií polievky budeme potrebovať:
- 1 hokkaido tekvicu;
- 3 zemiaky;
- 20 g masla;
- 200 ml smotany na varenie;
- soľ;
- čierne korenie.
Hokkaido tekvicu poriadne umyjeme, rozrežeme na polovicu a odstránime semienka. Celú tekvicu bez semienok nakrájame na menšie kocky, ktoré vložíme do hrnca spolu s očistenými a nakrájanými kúskami zemiakov. Zalejeme dostatočným množstvom vody a dáme variť. Po piatich minútach pridáme do hrnca maslo. Varíme približne 20 minút na miernom ohni, pokiaľ nie sú zemiaky a tekvica uvarené. Následne všetko poriadne rozmixujeme, pridáme smotanu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Polievku si môžeme dozdobiť zvyšnou smotanou, praženými tekvicovými semienkami, krutónmi a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Sofia Budkaiová
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.