Vďaka týmto radám budete v kuchyni ako doma. Už žiadny plač kvôli cibuli
Vedeli ste, že z botanického hľadiska patrí paradajka medzi ovocie a melón medzi zeleninu? V kuchyni sa môže naskytnúť veľa otázok ale varenie nemusí byť veda, keď si v kuchyni vieme šikovne pomôcť. Tipy, ktoré dokážu uľahčiť prácu sú často nápomocné a spríjemnia čas strávený v kuchyni.
Kvôli cibuli už neplačte
Zelenina, ktorá rozplakala už mnohých. Portál Library z Congres vysvetľuje túto nevšednosť jednoducho. Cibuľa obsahuje látku s názvom syn-propanethial-S-oxid, ktorá dráždi slzné žľazy, preto naše oči uvoľňujú slzy. Pri krájaní cibule sa však dá aj neplakať. Každému môže pomôcť niečo iné a preto je rád „ako neplakať pri krájaní cibule“ naozaj dosť.

Pred krájaním majte chvíľu cibuľu uloženú v chladničke alebo ju namočte do ľadovej vody
Spôsob krájania cibule rovnako môže zabrániť slzám
Žutie žuvačky (nie) je prevenciou pred plačom
Ak už teda máte dosť plakania pri krájaní cibule, vyskúšajte jeden z týchto tipov. V nasledujúcich článkoch vám prinesieme iné užitočné rady do kuchyne.
(vikitomkova)
Odporúčané články
Študenti SOŠ beauty služieb v Košiciach už piaty rok pripravujú pre seniorov Domu pokojnej staroby A. F. Colbrieho Vianočný beauty deň. Potešili ich nielen skrášľovaním, ale aj milým slovom a úsmevom.
Pôsobil v mnohých krajinách sveta a zakotvil v Košiciach. Generálny riaditeľ Národného divadla Košice získal prestížnu cenu za celoživotné dielo v oblasti divadla. Toto vyznamenanie sa zväčša odovzdáva umelcom pri príležitosti významného životného jubilea. Ocenená je tak práca a tvorba, ktorú priniesli spoločnosti a divákom.