Zima dáva našej pokožke zabrať. TAKTO ju dokážete chrániť
Je prirodzené, že sa o seba v zimných mesiacoch musíme starať ešte viac ako po zvyšok roka. Mráz, silný vietor, snehové fujavice. To všetko spôsobuje, že je naša pokožka často suchá a napnutá. V tomto článku sa dozviete niekoľko užitočných typov, ktoré vám pomôžu v boji proti vysušenej pokožke.
Nie je krém ako krém
Každá z nás túži byť krásna a zdravá. Kľúčom ku krásnej pokožke nie je nič iné ako zdravá životospráva a pravidelný pohyb. Existuje však niekoľko dôležitých pravidiel, ktoré treba najmä počas chladných mesiacov dodržiavať a prvým základným pravidlom je výber správneho krému. Pleť, či už mastná alebo zmiešaná, má v zime sklony k vysušovaniu a vy tomu zabránite jedine výberom mastnejšieho a kvalitného krému. Ideálne siahnite po takom, ktorý obsahuje antioxidanty, ten vás ochráni pred vonkajšími nečistotami a vaša pleť ostane zdravá. Neexistuje jeden overený krém, ktorý by vyhovoval všetkým. Dôležité je skúšať a nájsť ten pravý, ktorý bude najviac vyhovovať práve vám.
Vitamíny, vitamíny a vitamíny
Dodávajú nám všetko potrebné a starajú sa nielen o naše zdravie ale aj krásny a svieži vzhľad. Okrem klasických piluliek alebo rozpustných šumienok si môžete v ktorejkoľvek lekárni a drogérii zakúpiť aj rôzne olejčeky a séra, ktoré obsahujú všetko, čo potrebujete. Veľmi užitočný je napríklad vitamín C, ktorý rozjasní vašu pleť a podporuje tvorbu kolagénu. Zinok ochráni vaše telesné bunky pred voľnými radikálmi a dokonca posilní pamäť a koncentráciu. Betakarotén pokožku vyživuje, dodá jej pevnosť, hebkosť a zabraňuje vzniku vrások. Možností je obrovské množstvo a aj keď získavate vitamíny z potravín, nie je na škodu si dopomôcť aj týmto spôsobom.
Ďalšie tipy pre vašu krásnu pleť nájdete na nasledujúcej strane.
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.