Zima dáva našej pokožke zabrať. TAKTO ju dokážete chrániť
Je prirodzené, že sa o seba v zimných mesiacoch musíme starať ešte viac ako po zvyšok roka. Mráz, silný vietor, snehové fujavice. To všetko spôsobuje, že je naša pokožka často suchá a napnutá. V tomto článku sa dozviete niekoľko užitočných typov, ktoré vám pomôžu v boji proti vysušenej pokožke.
Nie je krém ako krém
Každá z nás túži byť krásna a zdravá. Kľúčom ku krásnej pokožke nie je nič iné ako zdravá životospráva a pravidelný pohyb. Existuje však niekoľko dôležitých pravidiel, ktoré treba najmä počas chladných mesiacov dodržiavať a prvým základným pravidlom je výber správneho krému. Pleť, či už mastná alebo zmiešaná, má v zime sklony k vysušovaniu a vy tomu zabránite jedine výberom mastnejšieho a kvalitného krému. Ideálne siahnite po takom, ktorý obsahuje antioxidanty, ten vás ochráni pred vonkajšími nečistotami a vaša pleť ostane zdravá. Neexistuje jeden overený krém, ktorý by vyhovoval všetkým. Dôležité je skúšať a nájsť ten pravý, ktorý bude najviac vyhovovať práve vám.
Vitamíny, vitamíny a vitamíny
Dodávajú nám všetko potrebné a starajú sa nielen o naše zdravie ale aj krásny a svieži vzhľad. Okrem klasických piluliek alebo rozpustných šumienok si môžete v ktorejkoľvek lekárni a drogérii zakúpiť aj rôzne olejčeky a séra, ktoré obsahujú všetko, čo potrebujete. Veľmi užitočný je napríklad vitamín C, ktorý rozjasní vašu pleť a podporuje tvorbu kolagénu. Zinok ochráni vaše telesné bunky pred voľnými radikálmi a dokonca posilní pamäť a koncentráciu. Betakarotén pokožku vyživuje, dodá jej pevnosť, hebkosť a zabraňuje vzniku vrások. Možností je obrovské množstvo a aj keď získavate vitamíny z potravín, nie je na škodu si dopomôcť aj týmto spôsobom.
Ďalšie tipy pre vašu krásnu pleť nájdete na nasledujúcej strane.
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Vo veku 96 rokov zomrel priamy účastník Slovenského národného povstania Karol Kuna.