Ak sa bojíte sobáša, možno trpíte touto fóbiou
Sliepky, sobáš, cudzí jazyk ale aj slnečný svit môžu spôsobovať iracionálny strach. Spomedzi množstva fóbií vám dnes v článku prinášame ďalšie zvláštnosti. V predchádzajúcich článkoch sme sa okrem iného venovali napríklad aj fóbii z fóbie.
Alektorofóbia
Fóbii z vtákov sme sa venovali v samostatnom článku. Táto fóbia sa však týka výlučne sliepok. Alektorofóbia je totiž panický a iracionálny strach zo sliepok. Strach zo zvierat patrí pomerne k bežným typom fóbie. Niektorí ľudia sa však boja len konkrétnych druhov zvierat. Podľa stránky vetis.sk, zoofóbiou trpia viac ženy, ako muži. Najčastejšie sa to odzrkadľuje pri fóbii z pavúkov. Príznaky alektorofóbie sa zvyknú prejavovať ako bežné prejavy strachu, čiže sú často sprevádzané záchvatmi paniky, nepohodou či napríklad potením.

Xenoglosofóbia
Bojíte sa rozprávať cudzím jazykom? Niekedy strach z rozprávania v cudzom jazyku nemusí byť len stres spôsobený prípadnými chybami. Xenoglosofóbia je iracionálny strach spájajúci sa s cudzím jazykom. Ako pri iných fóbiách aj pri tejto môže človek pociťovať stres, nadmerné potenie či iné prejavy strachu napríklad vo chvíli, keď sa učí cudzí jazyk alebo je nútený rozprávať iným jazykom.
O ďalších fóbiách sa dočítate na druhej strane.
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Polícia vyzýva motoristov, aby mysleli na prezutie zimných pneumatík včas, a takisto, aby mysleli na ďalšie povinnosti, ktoré by mali splniť pred jazdou počas zimného obdobia. Za nesplnenie týchto povinností hrozí vodičom mastná pokuta!
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.