Ako môže spln ovplyvniť naše pocity aj správanie?
Už zajtra, 20. októbra, sa na nočnej oblohe objaví Mesiac vo fáze splnu. V tomto článku vás oboznámime s piatimi skutočnosťami o tom, ako vám môže stredajší spln ovplyvniť emócie, či dokonca vaše správanie.
1. Ovplyvňuje telesné tekutiny
Dávno sa predpokladalo, že ľudia sa počas splnu správajú inak, niekedy až bláznivo. Aj keď sa určite nezmeníte na vlkolaka, je dokázané, že ľudia sú s Mesiacom naozaj istým spôsobom prepojení. Americký astrológ, Athena Perrakis, PhD., tvrdí, že rovnako, ako spln ovplyvňuje oceány, ovplyvňuje aj ľudské telá. Keďže je naše telo proporcionálne tvorené z vody, Mesiac ich ovplyvňuje rovnako ako ovláda aj oceán. Tým pádom sa v nás počas splnu môže rozpútať príliv emócií.
2. Vyzdvihuje najcharakteristickejšie vlastnosti
Každý z nás má svoje svetlé aj tmavé stránky. Spln môže vyzdvihnúť naše najsilnejšie charakteristické vlastnosti, bez ohľadu na to, či sú pozitívne alebo negatívne. Napríklad, ak máte radi spoločnosť ľudí, no zároveň ste tak trochu hanblivý a nezapájate sa do konverzácie, spln vám údajne môže dodať odvahu na to, aby ste ľahko zdieľali svoje názory s ostatnými a zapájali sa do diskusií. Naopak, ak je vašou charakteristickou vlastnosťou napríklad tvrdohlavosť alebo panovačnosť, počas splnu sa môžete dostať do konfliktu alebo sa minimálne môžete cítiť rozrušene.
Pokračovanie na druhej strane.
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.