Červené ruže sú symbolom lásky, žlté priateľstva. Čo všetko nimi môžete odkázať?
Fialové ruže
Fialová farba pri týchto kvetoch sa spája so zázrakom. Ruže sú tak symbolom kúzla, tajomstva či jednoducho nádhery. Fialové ruže, a najmä ruže v odtieni levandule, predstavujú lásku či očarenie na prvý pohľad.
V svadobných kyticiach tieto kvety pôsobia obzvlášť romanticky. Poukazujú totiž na to, že práve tento pár mal to šťastie a našiel pravú lásku hneď na prvý pohľad.
Ružové ruže
Ružové ruže sú často opisované ako elegantné a sladké. Popri červených sú navyše jednými z najobľúbenejších. Tieto kvety predstavujú rafinovanosť, sladkosť a ženskosť.
Sýto ružové ruže vyjadrujú uznanie a vďačnosť, teda šíria posolstvo “Ďakujem”. Svetloružové sa spájajú s milosťou a jemnosťou. Môžete nimi teda niekomu ukázať, že si o ňom myslíte, že je milý a príjemný.
Biele ruže
Biela farba sa celkovo najčastejšie spája s nevinnosťou. Výnimkou nie sú ani ruže. Biele ruže sú symbolom nevinnosti a mladej lásky. Čistota lásky a nové začiatky v živote sú skrz biele ruže vyjadrené najmä na svadbách.
Darovaním bielej ruže tak svojej polovičke ukážete, že je pre vás tou večnou a nekonečnou láskou vášho života.
Čierne ruže
Význam čiernej farby pri ružiach sa dá interpretovať rôznymi spôsobmi. Zatiaľ čo sa celkovo čierna farba spája najmä so smrťou, čierne ruže nemusia mať hneď negatívny význam. Čierne ruže sú totiž symbolom zmeny a guráže.
Nové začiatky a veľké životné zmeny sú automaticky spájané s čiernym sfarbením ruží. Tieto temné kvety môžu priniesť do života nádej a odvahu tým, ktorí ich najviac potrebujú.
Zdroj: (fiftyflowers.com, DK)
Odporúčané články
Vo veku 96 rokov zomrel priamy účastník Slovenského národného povstania Karol Kuna.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.