Na streche budovy rastú stromy
Košičania, ktorí často chodia okolo budovy spojenej so Starou sladovňou oproti Steel Aréne na Štúrovej ulici, majú obavu zo stromu, ktorý rastie na jej streche.
Hneď vedľa nej je chodník, ktorým chodia ľudia smerujúci na Terasu. Na opačnej strane vytŕča zo strechy ďalší stromček, ale podstatne menší.
„Rastie tam už roky, ale čím ďalej, tým viac sa nakláňa, vyzerá to už naozaj hrozivo,“ okomentoval situáciu na sociálnej sieti Košičan Vlado.
„Tu už nie je otázka či sa niečo stane, ale kedy sa niečo stane,“ vyjadril svoj názor Tomáš.
[ad][/ad]O problém sa už začal zaujímať starosta Starého Mesta Igor Petrovčik, keďže budova stojí v jeho mestskej časti. Jej majiteľom je podľa záznamov v katastri firma Projekt KE, s.r.o., so sídlom v Bratislave. Konateľa spoločnosti Andreja Martinku sme oslovili s viacerými otázkami.
„Je pravdou, že moja firma vlastní spomínanú budovu. Práve pracujeme na projekte, ktorý by ju mal zveľadiť, ale o stromčekoch na streche som doteraz nič nevedel. V najbližších dňoch sa na problém pozriem a stromčeky zo strechy, samozrejme, nechám odborníkmi odstrániť,“ povedal nám A. Martinka.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.