Nákupné centrá – novodobé chrámy konzumu?
Aj vy patríte k tým, ktorí cez víkend zbalia rodinu, bez problémov sadnú do auta a urobia si už „tradičný výlet“ do novodobých chrámov konzumu či miesta manipulácie? Alebo skôr trpíte už len pri predstave, že máte vstúpiť do zaľudnenej budovy, kde na vás z každej strany volajú slogany „kúp si ma, určite ma potrebuješ“?
Nákupné centrá si veľmi dobre uvedomujú, že nakúpiť všetko pod jednou strechou je pre nás konzumentov praktické a jednoduché. Veď vybaviť si v jeden deň mobilného operátora, opraviť topánky, skočiť sa ostrihať či spraviť nákup potravín je lákavou ponukou, ktorej sa len ťažko odoláva. Čím to však je, že sa vyberiete len kúpiť chlieb a zrazu k pokladni tlačíte preplnený nákupný vozík? Na túto otázku vám už odpovie psychologička Monika Piliarová.
[ad][/ad](JH)
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.