Parné lokomotívy sa vracajú na Čermeľ
Hasiči dnes odvolali výstrahu zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov v okolí Košíc. Parné lokomotívy Detskej železnice Košice sa už môžu vydať k Alpinke.
V uplynulých dňoch sa deti i dospelí vozili len za motorovými lokomotívami. Pre hasičskú výstrahu nemohli jazdiť parné. Od zajtra si už návštevníci môžu vychutnať romantickú jazdu s historickými parnými rušňami. „Sme veľmi radi, že už cez víkend môžeme vypraviť lokomotívy Katku alebo Krutwig. Pre deti je to oveľa atraktívnejšie,“ povedala nám Zuzana Lehotská zo združenia Detská železnica Košice.
Dodala, že cez víkend majú nachystané prekvapenie aj pre čistých jednotkárov. Ak sa preukážu vysvedčením so samými jednotkami môžu cestovať zadarmo.
[ad][/ad](FER)
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.