Tri rýchle recepty pre vašu mamičku na Deň matiek
Pravdepodobne najlepší darček, ktorý môžete dať pracovitej mame na Deň matiek, je dopriať jej oddych a zaslúžené raňajky, vyrobené z lásky.
Aby sme vám a vašim ratolestiam pomohli čo najlepšie začať deň, vybrali sme si naše obľúbené recepty, ktoré sú pre mladých ľudí jednoduché na prípravu a zároveň nenáročné na suroviny.
1.Banánové palacinky
Budeme potrebovať:
- 350g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 veľmi zrelé banány
- 2 vajcia
- 1 ČL vanilkového cukru
- 250ml mlieka, maslo na vyprážanie
Postup:
- V miske si zmiešame suché suroviny dokopy. Zrelé banány roztlačíme vidličkou, potom do nich zašľaháme vajcia, vanilkový cukor a mlieko. Uprostred suchých surovín urobíme malú jamku, nasypeme do nej vlhké suroviny a rýchlo ich spolu vyšľaháme, aby sme vytvorili hladké cesto.
- Na panvici na strednom ohni zohrejeme malý kúsok masla. Pridáme 2-3 lyžice cesta a opečieme, kým sa na povrchu nezačnú objavovať malé bublinky. Palacinku preklopíme a opečieme ju z druhej strany 1 – 2 minúty. Opakujeme postup so zvyšným cestom a udržujeme palacinky teplé v nízkej rúre.
- Palacinky poukladáme na tanier a na vrch, ako ozdobu, dáme plátky banánu.
Recept na chlebové placky s vajíčkami nájdete na ďalšej strane…
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.


Vstúpiť do Diskusie
(0 komentárov)