Bazová sezóna je v plnom prúde: Prinášame vám niekoľko receptov
Keďže sa bazová sezóna na východnom Slovensku začala už na väčšine miest, prinášame vám jedinečné recepty, ktoré zvládnu aj úplní začiatočníci.
1.Bazový med
Budeme potrebovať:
- cca 250 gramov bazy
- 1,2 l vody
- jeden veľký alebo dva malé citróny
- 1 kg kryštálového cukru
- 1 ČL kyseliny citrónovej
Postup:
- Bazové kvety očistíme od hrubších stoniek a jemne umyjeme. Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme umyté bazové kvety a na plátky nasekané citróny.
- Privedieme k varu a varíme 15-20 minút.
- Vývar scedíme a odstránime všetky kvety a plátky citrónov. Následne do hrnca primiešame 1 kg kryštálového cukru, kyselinu citrónovú a varíme cca 2 hodiny.
TIP: Varíme dovtedy, kým nám na lyžičke medík po chvíli netuhne, alebo kým nebude lepkavý.

Odporúčané články
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.

