Bazová sezóna je v plnom prúde: Prinášame vám niekoľko receptov
2. Bazový sirup Na cca 5 l sirupu budeme potrebovať: 5 l vody 2 citróny 1 kg kryštálového cukru 12 kvetov bazy 2 ČL kyseliny citrónovej Postup: Odstránime hrubé stonky, skontrolujeme kvety, či sa na nich nenachádzajú malé mušky a prepláchneme vodou.
Zdroj: KOŠICE:DNES
2. Bazový sirup
Na cca 5 l sirupu budeme potrebovať:
- 5 l vody
- 2 citróny
- 1 kg kryštálového cukru
- 12 kvetov bazy
- 2 ČL kyseliny citrónovej
Postup:
- Odstránime hrubé stonky, skontrolujeme kvety, či sa na nich nenachádzajú malé mušky a prepláchneme vodou.
- Do väčšieho hrnca si nalejeme vodu, pridáme kvety, kyselinu citrónovú a na plátky narezané citróny. Hrniec prikryjeme a necháme 24 hodín odstáť.
- Nasledujúci deň zmes precedíme, prisypeme cukor, znova kyselinu citrónovú a privedieme k varu.
- Varíme kým sa cukor nerozpustí a jemne nezhustne. Následne vylejeme horúci sirup do pripravených fliaš a sterilizujeme.