Černicovo-malinová dreň, ktorú môžete podávať aj ako smoothie (fotorecept)
Ako si netradične vychutnať letné ovocie zo záhrady? Máme pre vás zaujímavý tip, ktorý môžete podávať hneď dvoma spôsobmi. Černicovo-malinová dreň chutí skvelo nie len mrazená, ale aj čerstvá v podobe smoothie.
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- maliny, černice (približne 230g)
- vanilínový cukor, škoricu, kakao (podľa vlastnej chuti)
- proteínový prášok (polovica odmerky)
- 100ml bieleho jogurtu/smotany
Jednoduchý fotopostup:
My sme sa rozhodli pre variant bez smotany, aby sme nechali vyniknúť chuť čerstvého ovocia. Rovnako to, ako si dreň/smoothie dochutíte ostáva predovšetkým na vás. Ak vám vadia černicové kôstky, hneď po zmixovaní ich môžete prepasírovať cez sitko alebo jemnú gázu. Veríme, že sa vám recept páčil a prajeme dobrú chuť.
Autor: Dominika Brečková
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.