Chutný a rýchly recept na tortillu s mletým mäsom

Pôvod tortilly, ako zaujímavej náhrady pečiva, pramení z arabskej kuchyne. Tortillu je možné naplniť takmer s hocičím. V dnešnom recepte vám ukážeme jednu z možností chutných kombinácií.
Budeme potrebovať:
- Mleté hovädzie mäso;
- cibuľa;
- olej;
- soľ, grilovacie korenie;
- kečup/pretlak;
- tortilly;
- mrkva;
- uhorka;
- paradajka;
- majonéza.
Cibuľku si nakrájame nadrobno a dáme ju na rozohriatú panvicu s olejom. Restujeme dozlatista. Pridáme mleté hovädzie mäsko a miešame. O malú chvíľku pridáme soľ a grilovacie korenie. Poriadne premiešame a môžeme pridať dve polievkové lyžice kečupu alebo paradajkového pretlaku. Necháme variť.
Mrkvu si očistíme a postrúhame. Podávame ju neuvarenú. Rovnako si nakrájame paradajky aj uhorky.
Tortillu si dáme na pár sekúnd na panvicu, aby bola chrumkavejšia. Neskôr ju potrieme majonézou.
Ak by ste mali chuť na domácu majonézu, budete potrebovať:
- Žĺtok;
- olej;
- ocot;
- horčicu;
- soľ.
Postup výroby domácej majonézy je jednoduchý. Stačí si do misky vložiť žĺtok a pri stálom miešaní prilievať olej po kvapkách. Žĺtok postupne mení farbu a vytvára sa nám hustejšia hmota. Do majonézy pridáme čajovú lyžičku horčice a octu. Osolíme a môžeme tortillu potierať domácou majonézou.
Do stredu tortilly si uložíme mäso, zeleninu a postupne ju zakrútime. Chutný a šťavnatý obed je na stole.
Dobrú chuť!
(vikitomkova)
Odporúčané články

Spomienka na školskú jedáleň alebo sladký pôžitok z detstva? Nadýchané mini buchtičky z jemného kysnutého cesta, upečené dozlatista a zaliate hustým vanilkovým krémom, si zamiluje celá rodina. Stačí niekoľko poctivých surovín, trocha trpezlivosti a výsledok stojí za to.

Kombinácia šťavnatého hovädzieho mäsa duseného v červenom víne a nadýchanej domácej parenej knedle je dôkazom, že klasika nikdy neomrzí. Tento poctivý recept spája vône koreňovej zeleniny, výrazné tóny vína a jemnosť domácej knedle, čím vytvára harmonický chuťový zážitok, ktorý zahreje nielen žalúdok, ale aj dušu. Stačí pár základných surovín, trpezlivosť a výsledok poteší celú rodinu.

Jemné tvarohové palacinky s ovocím a šľahačkou sú dokonalým spojením klasiky a sviežosti. Tento nadčasový dezert či sladký obed spája tenké palacinky plnené jemne oslazeným tvarohom s teplým ovocným prelivom z lesného ovocia. Doplnené šľahačkou ponúkajú harmóniu chutí, ktorú ocení každá generácia.