Jednoduché a rýchle recepty na tradičné, ale aj menej známe lahodné nátierky
Tvarohová nátierka

Na prípravu budeme potrebovať:
- tvaroh jemný (môže byť aj hrudkovitý);
- maslo;
- 1-2 natvrdo uvarené vajcia;
- cibuľu;
- 1-2 mrkvy;
- soľ.
Do nádoby vložíme tvaroh a pridáme maslo podľa požadovanej konzistencie a chuti. Cibuľu si očistíme a nakrájame alebo najemno nastrúhame. Vajíčka a mrkvu si takisto najemno nastrúhame a všetky ingrediencie zmiešame. Nátierku si dochutíme soľou a môžeme podávať.
Na ďalšej strane vás čaká recept na nátierku s údeným lososom.
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.