Jednoduché a rýchle recepty na tradičné, ale aj menej známe lahodné nátierky
Tvarohová nátierka

Na prípravu budeme potrebovať:
- tvaroh jemný (môže byť aj hrudkovitý);
- maslo;
- 1-2 natvrdo uvarené vajcia;
- cibuľu;
- 1-2 mrkvy;
- soľ.
Do nádoby vložíme tvaroh a pridáme maslo podľa požadovanej konzistencie a chuti. Cibuľu si očistíme a nakrájame alebo najemno nastrúhame. Vajíčka a mrkvu si takisto najemno nastrúhame a všetky ingrediencie zmiešame. Nátierku si dochutíme soľou a môžeme podávať.
Na ďalšej strane vás čaká recept na nátierku s údeným lososom.
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.

