Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
Krémová hríbová polievka
Na prípravu budeme potrebovať:
- 300 g čerstvých alebo mrazených hríbov;
- olivový olej;
- cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- 50 g masla;
- 50 g hladnej múky;
- zeleninový vývar;
- 150 ml smotany na varenie;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Na rozohriatom olivovom oleji dozlatista opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. K tomu pridáme očistené a nakrájané hríby, posypeme múkou a krátko restujeme. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a na miernom ohni varíme približne 10-15 minút. Následne zmes rozmixujeme mixérom a nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením. Polievku môžeme podávať so slaninovým chipsom alebo chlebovými krutónmi.
Na ďalšej strane vás čaká recept na krémovú brokolicovú polievku.