Jednoduchý recept na krémovú gaštanovú polievku

Sezóna chutných a zdravých gaštanov sa začína a my vám prinášame skvelý recept na krémovú gaštanovú polievku, ktorú zvládne uvariť aj začiatočník.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 250 g gaštanov;
- cibuľu;
- pór;
- cesnak;
- maslo;
- mrkvu;
- mlieko;
- smotanu na šľahanie;
- soľ;
- mleté čierne korenie.
Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pór a mrkvu. Pridáme očistené gaštany a všetko zalejeme mliekom a smotanou. Varíme na miernom plameni, dokiaľ nezmäknú gaštany. Ak sú gaštany hotové, polievku dáme preč z ohňa a suroviny v nej dôkladne rozmixujeme. Znovu dáme na mierny plameň, necháme chvíľku prevrieť, dochutíme soľou a čiernym korením a jedlo máme hotové. Ak ste milovníkmi húb, môžete ich do polievky pri servírovaní pridať tiež. Stačí, ak ich orestujete na masle spolu s cesnakom a dochutíte soľou.
Dobrú chuť!
(Sofia Budkaiová)
Odporúčané články

Nadýchané lievance z kefíru so škoricou, jemným tvarohom a ovocným džemom sú ideálnym tipom na sladké raňajky či popoludňajšiu maškrtu. Kombinácia teplých korenistých tónov so sviežosťou tvarohu a ovocia poteší nielen v zime, ale počas celého roka.

Tento jednoduchý a poctivý recept na domácu prípravu perkôv vám ukáže, ako z pár základných surovín vytvoriť lahodné jedlo, ktoré môže byť hlavným chodom aj sladkou večerou. Vonia po masle, škorici a detstve – a chutí presne tak, ako si pamätáte od starkej.

Plnená paprika patrí k zlatému fondu domácej kuchyne – jednoduchá, výživná a plná chutí, ktoré poznáme z detstva. Kombinácia mletého mäsa, ryže a sladkej papriky v jemnej paradajkovej omáčke ponúka overený recept na sýte hlavné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu. Pripravte si klasiku, ktorá nesklame.