Jednoduchý recept na tradičný VIANOČNÝ PUNČ
Predvianočné obdobie so sebou prináša aj množstvo lákadiel, ktorým len ťažko odolať. Vôňa tradičného vianočného punču sa nesie v tomto období vzduchom a zláka nejedného milovníka Vianoc. Nielen že skvelo zahreje, ale výraznou vôňou nás priblíži k Vianociam ešte o kúsok bližšie.
Nechcete míňať na často predražený nápoj a predsa si bez punču neviete predstaviť predvianočné obdobie? Pozrime sa spoločne na tradičný vianočný punč, na ktorý budete potrebovať len zopár ingrediencií.
Ingrediencie:
- fľaša červeného vína (ríbezľové je skvelou voľbou);
- 1l vody;
- 2 dl 100%-ného pomarančového džúsu;
- 3 vrecúška čierneho čaju;
- 3 dl tuzemského rumu;
- čerstvý pomaranč, jablko a hruška;
- korenie: klinčeky, badián, celá škorica;
- citrónová šťava;
- 1 vanilínový cukor;
- med/cukor na osladenie.
Postup:
- Uvarený čaj necháme vylúhovať podľa návodu a následne do hrnca nalejeme všetky zvyšné tekutiny,
- pridáme vanilínový cukor, klinčeky (cca 7-8 ks), badián, celú škoricu a tekutinu privedieme do varu,
- pridáme nakrájané ovocie a varíme 15 minút pri miernom ohni,
- na záver punč dosladíme podľa vlastných preferencií.
Veríme, že vás tento tradičný vianočný punč zahreje a rozvonia nielen tú vašu domácnosť, ale aj všetky naokolo!
(NM)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.