Jednoduchý recept na tradičný VIANOČNÝ PUNČ
Predvianočné obdobie so sebou prináša aj množstvo lákadiel, ktorým len ťažko odolať. Vôňa tradičného vianočného punču sa nesie v tomto období vzduchom a zláka nejedného milovníka Vianoc. Nielen že skvelo zahreje, ale výraznou vôňou nás priblíži k Vianociam ešte o kúsok bližšie.
Nechcete míňať na často predražený nápoj a predsa si bez punču neviete predstaviť predvianočné obdobie? Pozrime sa spoločne na tradičný vianočný punč, na ktorý budete potrebovať len zopár ingrediencií.
Ingrediencie:
- fľaša červeného vína (ríbezľové je skvelou voľbou);
- 1l vody;
- 2 dl 100%-ného pomarančového džúsu;
- 3 vrecúška čierneho čaju;
- 3 dl tuzemského rumu;
- čerstvý pomaranč, jablko a hruška;
- korenie: klinčeky, badián, celá škorica;
- citrónová šťava;
- 1 vanilínový cukor;
- med/cukor na osladenie.
Postup:
- Uvarený čaj necháme vylúhovať podľa návodu a následne do hrnca nalejeme všetky zvyšné tekutiny,
- pridáme vanilínový cukor, klinčeky (cca 7-8 ks), badián, celú škoricu a tekutinu privedieme do varu,
- pridáme nakrájané ovocie a varíme 15 minút pri miernom ohni,
- na záver punč dosladíme podľa vlastných preferencií.
Veríme, že vás tento tradičný vianočný punč zahreje a rozvonia nielen tú vašu domácnosť, ale aj všetky naokolo!
(NM)
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.