Ľahká lyžicová torta

Už len názov naznačuje, že táto torta je ľahká, nielen chuťou ale i prípravou. Na tento recept nepotrebujete odmerku, váhu ani šálku, postačí vám jedna lyžica.
Budete potrebovať:
Na 1 korpus (z dvoch):
- 4 vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky);
- 2 lyžice hladkej múky;
- 2 lyžice kryštálového cukru;
- 2 lyžice kakaa;
- 2 lyžice oleja;
- 2 lyžice vody;
- 2 lyžice zomletých mandlí.
Na krém:
- 750 g jemného tvarohu;
- 1 lyžičku vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor);
- 100 g bielej čokolády;
- cukor podľa chuti (môžete pridať, nemusíte).
Na ozdobenie:
- ovocie podľa vlastnej chuti (kivi, granátové jablko, lieskovce …).
Tortová forma s priemerom 26 cm.
Postup:
Vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh a žĺtky zmiešajte s múkou, kakaom, cukrom, olejom, vodou a zomletými mandľami. Na záver primiešajte do hnedého cesta vyšľahané bielky, dávajte však pozor, aby vám nespadol sneh. Nalejte do papierom vystlanej formy a dajte piecť na 180 stupňov Celzia približne 15 minút (sledujte rúru, pretože každá pečie inak).
Tento postup zopakujte ešte raz na druhý korpus.
Krém si pripravíte tak, že nad parou rozpustíte bielu čokoládu, pridáte tvaroh, vanilku, prípadne cukor. Hotový krém natriete na vychladnuté korpusy, dáte vychladnúť a posypete ovocím.
Dobrú chuť!
(AP)
Odporúčané články

Voňavá kapusta, šťavnaté kačacie mäso a mäkké zemiakové lokše – kombinácia, ktorá neklame. Tento tradičný slovenský recept prináša sviatočnú atmosféru na každý tanier. Plnené lokše sú poctivým jedlom, ktoré zahreje nielen žalúdok, ale aj dušu.

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.

Jemné tvarohové palacinky s ovocím a šľahačkou sú dokonalým spojením klasiky a sviežosti. Tento nadčasový dezert či sladký obed spája tenké palacinky plnené jemne oslazeným tvarohom s teplým ovocným prelivom z lesného ovocia. Doplnené šľahačkou ponúkajú harmóniu chutí, ktorú ocení každá generácia.