Netradičný nedeľňajší obed. Ochutnajte Chilli con carne
Nedeľňajší obed nemusí byť vždy tradičný slovenský. Ak máte chuť vyskúšať nové chute, tak tento recept je práve pre vás. Chilli con carne je pôvodom z Mexika, no svojej obľube sa teší v mnohých ďalších krajinách.
Na prípravu potrebujete:
- 500 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového);
- 300 g červenej konzervovanej fazule;
- 1 červená cibuľa;
- 1 biela cibuľa;
- 1 malý paradajkový pretlak;
- chilli papričky;
- 2 lyžičky sladkej papriky;
- 1 červenú papriku;
- soľ;
- korenie;
- bravčovú masť;
- 2 kocky horkej čokolády.
Postup:
Na bravčovej masti si popražte najemno nakrájanú červenú aj bielu cibuľku. Cibuľu posoľte, aby rýchlejšie zmäkla. K popraženej cibuľke pridajte na malé kocky nakrájanú papriku a popražte spolu. Pridajte mleté mäso a dobre premiešajte. Následne dodajte všetky zvyšné ingrediencie, teda fazuľu, pretlak, chilli, sladkú papriku, soľ, korenie. Ako sladkú bodku na záver do zmesi pridajte dve kocky horkej čokolády.
Skvelé netradičné jedlo môžete podávať s ryžou alebo napríklad aj s tortillou. Dobrú chuť!
(VT)
Odporúčané články
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

