Pravé talianske tiramisu
Výborným tradičným talianskym dezertom populárnym po celom Taliansku je tiramisu. Pri príprave tohto dezertu nebudete potrebovať ani rúru. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, a zvládne ju každý.
Budete potrebovať:
- 400g dlhé piškóty;
- 500g mascarpone;
- 6 žĺtok;
- kryštálový cukor;
- káva;
- amaretto;
- kakao.
Pred tým, ako začnete robiť krém, uvarte si jednu 2,5 dl šálku silnej kávy, ktorú precedíte cez sitko a necháte vychladnúť. Keď máte kávu hotovú, môžete začať robiť krém. Zmiešajte pol kila mascarpone, 6 žĺtok a 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru, ktoré vyšľaháte mixérom.
Vychladenú kávu zmiešajte s Amarettom a 1 kávovou lyžičkou kryštálového cukru. Kávu s Amarretom a cukrom nalejte do takej misky, ktorá má dostatočne široké dno pre dlhé piškóty. Piškótu jednu po druhej máčajte v káve s likérom z oboch strán. Máčajte ich krátko, aby sa nerozmočili. Jednu po druhej piškóte ukladajte do hranatej misy.
Po uložení prvej vrstvy piškóty, na ňu naneste polovicu krému. Na vrstvu krému ukladajte rovnakým spôsobom aj druhú vrstvu piškót namáčaných v káve s likérom. Na druhú vrstvu piškót naneste aj zvyšok krému. Povrch tiramisu posypte kakaom, ktoré preosejte cez sitko. Hotové tiramisu vložte do chladničky na pár hodín, ideálne je ho vložiť cez noc.
Prajeme dobrú chuť!
(ZL)
Odporúčané články
Cuketové placky sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly, chutný a zároveň zdravý pokrm. Kombinácia cuketových placiek s osviežujúcim jogurtovým dresingom zaručuje lahodný zážitok pre každého milovníka ľahkých jedál.
Kačacie prsia na pomarančoch s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou sú elegantným a chutným jedlom, ktoré spája tradičné suroviny s modernými prvkami. Tento pokrm poteší nielen chuťové poháriky, ale aj vizuálne očarí každého, kto má rád kombináciu jemného kačacieho mäsa, sladko-kyslej omáčky a klasickej prílohy.
Tento recept na batátové gnocchi s parmezánovou omáčkou a šalviou je nielen chutný, ale aj výživný a skvelý spôsob, ako využiť sladké zemiaky. Kombinácia jemných gnocchi s krémovou parmezánovou omáčkou a chrumkavou šalviou vytvára lahodnú harmóniu chutí. Tento recept sa hodí na špeciálne príležitosti, ale aj na bežný deň, keď chcete vyskúšať niečo nové a lahodné.