Pravé talianske tiramisu

Výborným tradičným talianskym dezertom populárnym po celom Taliansku je tiramisu. Pri príprave tohto dezertu nebudete potrebovať ani rúru. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, a zvládne ju každý.
Budete potrebovať:
- 400g dlhé piškóty;
- 500g mascarpone;
- 6 žĺtok;
- kryštálový cukor;
- káva;
- amaretto;
- kakao.
Pred tým, ako začnete robiť krém, uvarte si jednu 2,5 dl šálku silnej kávy, ktorú precedíte cez sitko a necháte vychladnúť. Keď máte kávu hotovú, môžete začať robiť krém. Zmiešajte pol kila mascarpone, 6 žĺtok a 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru, ktoré vyšľaháte mixérom.
Vychladenú kávu zmiešajte s Amarettom a 1 kávovou lyžičkou kryštálového cukru. Kávu s Amarretom a cukrom nalejte do takej misky, ktorá má dostatočne široké dno pre dlhé piškóty. Piškótu jednu po druhej máčajte v káve s likérom z oboch strán. Máčajte ich krátko, aby sa nerozmočili. Jednu po druhej piškóte ukladajte do hranatej misy.
Po uložení prvej vrstvy piškóty, na ňu naneste polovicu krému. Na vrstvu krému ukladajte rovnakým spôsobom aj druhú vrstvu piškót namáčaných v káve s likérom. Na druhú vrstvu piškót naneste aj zvyšok krému. Povrch tiramisu posypte kakaom, ktoré preosejte cez sitko. Hotové tiramisu vložte do chladničky na pár hodín, ideálne je ho vložiť cez noc.
Prajeme dobrú chuť!
(ZL)
Odporúčané články

Spomienka na školskú jedáleň alebo sladký pôžitok z detstva? Nadýchané mini buchtičky z jemného kysnutého cesta, upečené dozlatista a zaliate hustým vanilkovým krémom, si zamiluje celá rodina. Stačí niekoľko poctivých surovín, trocha trpezlivosti a výsledok stojí za to.

Jemné tvarohové palacinky s ovocím a šľahačkou sú dokonalým spojením klasiky a sviežosti. Tento nadčasový dezert či sladký obed spája tenké palacinky plnené jemne oslazeným tvarohom s teplým ovocným prelivom z lesného ovocia. Doplnené šľahačkou ponúkajú harmóniu chutí, ktorú ocení každá generácia.

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.