Recepty na miešané drinky, bez ktorých sa nezaobíde žiadna Halloween párty!
Halloween je sviatok, ktorý sa oslavuje noc pred sviatkom Všetkých svätých, z 31. októbra na 1. novembra. Pre dospelých prinášame recepty na strašidelne dobré miešané drinky, s ktorými zaručene tento sviatok poriadne oslávite.
Zelená smrť
Na prípravu budeme potrebovať:
- 45 ml pepermintového likéru;
- 30 ml bieleho rumu;
- drvený ľad.
Pohár naplníme dostatočným množstvom drveného ľadu. Pridáme biely rum a pepermintový líkér. Drink môžeme dozdobiť rôznymi strašidelnými ozdôbkami.
Bowl krvavého punču
Na prípravu budeme potrebovať:
- 4 PL čerstvých alebo sušených brusníc;
- 2 PL sušených hrozienok;
- 250 ml rumu;
- 1 l červeného vína;
- 500 ml čierneho čaju;
- pomaranč;
- 2-3 ks celej škorice;
- 10 klinčekov;
- cukor.
Brusnice a hrozienka vložíme do nádoby, zalejeme rumom a necháme pár hodín odležať. Do hrnca dáme na plátky nakrájaný pomaranč, klinčeky, škoricu, zalejeme čiernym čajom a vínom. Suroviny ohrejeme tak, aby sa nevarili, pretože by sa vyparil alkohol. Nakoniec k zmesi pridáme aj rum s brusnicami a hrozienkami, dochutíme cukrom a znovu ohrejeme.
Pokračovanie na ďalšej strane.
Odporúčané články
Kačacie prsia na pomarančoch s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou sú elegantným a chutným jedlom, ktoré spája tradičné suroviny s modernými prvkami. Tento pokrm poteší nielen chuťové poháriky, ale aj vizuálne očarí každého, kto má rád kombináciu jemného kačacieho mäsa, sladko-kyslej omáčky a klasickej prílohy.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Pstruh na masle s mandľami patrí medzi jednoduché, no zároveň elegantné pokrmy, ktoré potešia každého gurmána. Tento recept spája jemnosť čerstvého pstruha s bohatou chuťou masla a mandlí, doplnené o zemiakové pyré, ktoré jedlu pridáva krémovú textúru.