Recepty na miešané drinky, bez ktorých sa nezaobíde žiadna Halloween párty!
Halloween je sviatok, ktorý sa oslavuje noc pred sviatkom Všetkých svätých, z 31. októbra na 1. novembra. Pre dospelých prinášame recepty na strašidelne dobré miešané drinky, s ktorými zaručene tento sviatok poriadne oslávite.
Zelená smrť
Na prípravu budeme potrebovať:
- 45 ml pepermintového likéru;
- 30 ml bieleho rumu;
- drvený ľad.
Pohár naplníme dostatočným množstvom drveného ľadu. Pridáme biely rum a pepermintový líkér. Drink môžeme dozdobiť rôznymi strašidelnými ozdôbkami.
Bowl krvavého punču
Na prípravu budeme potrebovať:
- 4 PL čerstvých alebo sušených brusníc;
- 2 PL sušených hrozienok;
- 250 ml rumu;
- 1 l červeného vína;
- 500 ml čierneho čaju;
- pomaranč;
- 2-3 ks celej škorice;
- 10 klinčekov;
- cukor.
Brusnice a hrozienka vložíme do nádoby, zalejeme rumom a necháme pár hodín odležať. Do hrnca dáme na plátky nakrájaný pomaranč, klinčeky, škoricu, zalejeme čiernym čajom a vínom. Suroviny ohrejeme tak, aby sa nevarili, pretože by sa vyparil alkohol. Nakoniec k zmesi pridáme aj rum s brusnicami a hrozienkami, dochutíme cukrom a znovu ohrejeme.
Pokračovanie na ďalšej strane.
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.