Tip na recept: Kuracie prsia plnené bryndzou a sušenými paradajkami s ľahkým šalátom
Pripravte si chutný a výživný obed s týmto receptom na plnené kuracie prsia plnené bryndzou a sušenými paradajkami, podávané s čerstvým, ľahkým šalátom. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú nápady na zdravý a rýchlý obed.
Ingrediencie na kuracie prsia:
- 4 kuracie prsia
- 150 g bryndze
- 50 g sušených paradajok (naložených v oleji)
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- Špáradlá alebo kuchynská niť na upevnenie
Ingrediencie na ľahký šalát:
- 100 g mixu listovej zeleniny (napr. rukola, špenát, hlávkový šalát)
- 1 stredne veľká uhorka
- 10 cherry paradajok
- 1/2 červenej cibule
- 50 g syru feta
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica balzamikového octu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Príprava kuracích pŕs:
- Kuracie prsia očistite a opatrne ich pozdĺžne narežte tak, aby ste vytvorili vrecko na plnenie. Dávajte pozor, aby ste mäso neprerezali úplne.
- Príprava náplne:
- Sušené paradajky sceďte z oleja a nakrájajte na drobné kúsky.
- Bryndzu premiešajte s nasekanými sušenými paradajkami a prelisovaným cesnakom. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
- Plnenie kuracích pŕs:
- Do pripraveného vrecka v kuracích prsiach vložte zmes bryndze a sušených paradajok. Potom kuracie prsia upevnite špáradlami alebo zaviažte kuchynskou niťou, aby náplň nevypadla.
- Opekanie:
- Na panvici rozohrejte olivový olej. Kuracie prsia osoľte, okoreňte a opečte na stredne silnom ohni z oboch strán, až kým nebudú mať zlatistú farbu (asi 4-5 minút z každej strany).
- Dokončenie:
- Opečené kuracie prsia premiestnite do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 15 minút, aby sa mäso dôkladne prepieklo.
- Príprava ľahkého šalátu:
- Listovú zeleninu umyte a osušte.
- Uhorku nakrájajte na tenké plátky, cherry paradajky prekrojte na polovice a červenú cibuľu nakrájajte na tenké polmesiace.
- Všetku zeleninu premiešajte v miske, pridajte na kocky nakrájaný syr feta.
- V malej miske zmiešajte olivový olej s balzamikovým octom, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Zálievku nalejte na šalát tesne pred podávaním a jemne premiešajte.
- Servírovanie:
- Kuracie prsia podávajte na tanieri spolu s porciou ľahkého šalátu.
Dobrú chuť!

Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.


