Vanilková pochúťka z cottage cheese
Máte radi sladké jedlá a radi si dáte niečo sladké počas dňa? Alebo preferujete sladké raňajky a nevadí vám dlhší čas prípravy? Potom tu máme pre vás pochúťku, ktorá vás nielen zasýti, ale aj poteší svojim zložením a jednoduchou prípravou.
Na jednu porciu budete potrebovať:
- 1 vanilkový cottage cheese;
- 1ks vajce;
- 1,5 dcl mlieko ;
- 3 PL múka;
- 1 PL cukor (voliteľné);
- štipka soli;
- čokoláda.
Pri mlieku i múke môžete zvoliť akúkoľvek možnosť. Ide len o vaše preferencie. My sme použili ľanovú a kokosovú múku pol na pol a mandľové mlieko. Cukor je voliteľný, keďže vanilkový cottage cheese je sám o sebe sladký a tiež záleží na tom, koľko čokolády použijete.
Postup:
- V miske si zmiešate cottage cheese s vajíčkom a cukrom do hladkej konzistencie. Samozrejme hrudky zo syru vám ostanú.
- Primiešate soľ a múku.
- Nakoniec pridáte po častiach mlieko. Záleží od typu múky a mlieka, ale malo by vám vzniknúť hustejšie cesto ako na lievance či wafle.
- Cesto prelejete do menšej zapekacej misy a na vrch poukladáte čokoládu, ktorú mierne zatlačíte do cesta. Zapekaciu misu môžete pred pečením potrieť maslom, no môžete tento krok vynechať.

Cesto pečte v rúre na 180 stupňov, približne 45 minút. Počas pečenia ho môžete skontrolovať špajlou či vidličkou. Cesto sa ku koncu stále trochu lepí kvôli cottage syru. Po upečení necháte hotový koláčik vychladnúť a môžete ho podávať s pohárom mlieka alebo si ho dať jednoducho ku káve. Dobrú chuť!

(DK)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.


