Vanilková pochúťka z cottage cheese
Máte radi sladké jedlá a radi si dáte niečo sladké počas dňa? Alebo preferujete sladké raňajky a nevadí vám dlhší čas prípravy? Potom tu máme pre vás pochúťku, ktorá vás nielen zasýti, ale aj poteší svojim zložením a jednoduchou prípravou.
Na jednu porciu budete potrebovať:
- 1 vanilkový cottage cheese;
- 1ks vajce;
- 1,5 dcl mlieko ;
- 3 PL múka;
- 1 PL cukor (voliteľné);
- štipka soli;
- čokoláda.
Pri mlieku i múke môžete zvoliť akúkoľvek možnosť. Ide len o vaše preferencie. My sme použili ľanovú a kokosovú múku pol na pol a mandľové mlieko. Cukor je voliteľný, keďže vanilkový cottage cheese je sám o sebe sladký a tiež záleží na tom, koľko čokolády použijete.
Postup:
- V miske si zmiešate cottage cheese s vajíčkom a cukrom do hladkej konzistencie. Samozrejme hrudky zo syru vám ostanú.
- Primiešate soľ a múku.
- Nakoniec pridáte po častiach mlieko. Záleží od typu múky a mlieka, ale malo by vám vzniknúť hustejšie cesto ako na lievance či wafle.
- Cesto prelejete do menšej zapekacej misy a na vrch poukladáte čokoládu, ktorú mierne zatlačíte do cesta. Zapekaciu misu môžete pred pečením potrieť maslom, no môžete tento krok vynechať.
Cesto pečte v rúre na 180 stupňov, približne 45 minút. Počas pečenia ho môžete skontrolovať špajlou či vidličkou. Cesto sa ku koncu stále trochu lepí kvôli cottage syru. Po upečení necháte hotový koláčik vychladnúť a môžete ho podávať s pohárom mlieka alebo si ho dať jednoducho ku káve. Dobrú chuť!
(DK)
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.