Tieto slová patria medzi najdlhšie na svete. Ľudia z nich môžu mať strach
Takmer neškodná fóbia, ktorej samotný názov obsahuje 34 písmen, ale aj slová patriace medzi najdlhšie na svete. Okrem týchto osobitostí spomenutých nižšie sme sa v predošlých článkoch venovali aj iným, nie úplne bežným fóbiám.
Hippopotomonstrosesquipedaliofóbia
Prečítali ste celé slovo alebo ste presunuli svoj zrak ďalej? Jedným z príznakov fóbie z abnormálne dlhých slov je aj rýchle uhýbanie zrakom. Názov fóbie obsahuje 34 písmen. Pri pohľade na dlhé slová niektorí ľudia pociťujú stres, paniku alebo dokonca aj úzkosť. Pocit navodzujúci nepríjemnosti je spôsobený práve tým, že sa takto dlhé slová môžu zdať na prvý pohľad nevysloviteľné.
Najväčším paradoxom je práve jej názov. Názov samotnej fóbie z dlhých slov je dlhé slovo. Originálny názov bol však kratší ale počas rokov sa k nemu pridala prvá časť. Aj keď môže táto fóbia vyzerať neškodne stále je možné, že ovplyvní človeka aj v bežný deň. Učitelia či spisovatelia by mohli mať vo svojej profesii menšie problémy.
Veľkou pomôckou by mohlo byť rozdelenie slova na časti a následné prečítanie. Rovnako vie pomôcť aj rozširovanie slovnej zásoby pomocou čítania kníh či písania. Pri stretnutí s neznámym slovom, stránka verywellmind.com, odporúča vyhľadať si ho a zapamätať význam.
Viete, ktoré slová patria medzi najdlhšie? Nájdete ich na druhej strane.
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.