Tieto slová patria medzi najdlhšie na svete. Ľudia z nich môžu mať strach
Takmer neškodná fóbia, ktorej samotný názov obsahuje 34 písmen, ale aj slová patriace medzi najdlhšie na svete. Okrem týchto osobitostí spomenutých nižšie sme sa v predošlých článkoch venovali aj iným, nie úplne bežným fóbiám.
Hippopotomonstrosesquipedaliofóbia
Prečítali ste celé slovo alebo ste presunuli svoj zrak ďalej? Jedným z príznakov fóbie z abnormálne dlhých slov je aj rýchle uhýbanie zrakom. Názov fóbie obsahuje 34 písmen. Pri pohľade na dlhé slová niektorí ľudia pociťujú stres, paniku alebo dokonca aj úzkosť. Pocit navodzujúci nepríjemnosti je spôsobený práve tým, že sa takto dlhé slová môžu zdať na prvý pohľad nevysloviteľné.
Najväčším paradoxom je práve jej názov. Názov samotnej fóbie z dlhých slov je dlhé slovo. Originálny názov bol však kratší ale počas rokov sa k nemu pridala prvá časť. Aj keď môže táto fóbia vyzerať neškodne stále je možné, že ovplyvní človeka aj v bežný deň. Učitelia či spisovatelia by mohli mať vo svojej profesii menšie problémy.
Veľkou pomôckou by mohlo byť rozdelenie slova na časti a následné prečítanie. Rovnako vie pomôcť aj rozširovanie slovnej zásoby pomocou čítania kníh či písania. Pri stretnutí s neznámym slovom, stránka verywellmind.com, odporúča vyhľadať si ho a zapamätať význam.
Viete, ktoré slová patria medzi najdlhšie? Nájdete ich na druhej strane.
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.


