Trafostanicu zmenili na úchvatné umenie
Nevzhľadnú budovu trafostanice na Furči zmenil domáci amatérsky výtvarník na umelecké dielo.
Trafostanica na Jaltskej ulici sídliska Dargovských hrdinov sa v posledných dňoch zmenila na nepoznanie. Z ošumelej šedivej budovy sa stalo maliarske plátno, na ktorom sa realizoval umelec, ktorý svoje dielo podpísal ako „OAR“.
Foto: Erik DemeterAko nás upozornila čitateľka z Furče, dielo bolo vytvorené s podporou spoločnosti Východoslovenská distribučná s prispením mestskej časti Košice – Dargovských hrdinov. Projekt „Skrášlime si okolie“, v rámci ktorého bolo dielo zrealizované na zatraktívnenie prvkov elektroenergetickej infraštruktúry.
Autor malieb na stenách, vlastným menom Erik Demeter, sa tvorbe street artových diel venuje ako svojej najväčšej záľube. Je to jeho prvá maľba vytvorená niekde inde ako na cvičnej stene na Furči. „Ak by som dostal ponuku, tak veľmi rád vytvorím ďalšie podobné maľby,“ povedal nám Erik, ktorá je podľa vlastných slov jediným rómskym street umelcom v Košiciach.
„V týchto náročných covidových dňoch nás, obyvateľov sídliska Dargovských hrdinov aspoň niečo potešilo, dakujeme,“ napísala nám čitateľka.
[ad][/ad]Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.